tiistai 28. heinäkuuta 2009

Kierrätyksen kauneusOsallistuin viime viikolla Helsingin seudun kesäyliopiston Kierrätyksen kauneus -kurssille. Kurssin vetäjinä toimivat yhteisö- ja ympäristötaiteilijat Sami Sarasalo ja Riitta Schildt.

Kesäsyliopiston ohjelmaa lainatakseni: "Kurssilla tutustutaan ympäristö- ja yhteisötaiteeseen sekä romun, roskan ja luonnonmateriaalien mahdollisuuksiin taiteen välineinä niin toteutettujen taideprojektien kuin oman tekemisen kautta.

Työskentely tapahtuu Kaapelitehtaalla, sään salliessa myös luonnossa. Erilaisiin taideprojekteihin perehdytään kuvaaineiston, keskustelujen ja tutustumiskäyntien avulla. Teosmateriaalien keräyksen yhteydessä käymme tutustumassa Helsingin Kierrätyskeskukseen, Kivinokan ympäristötaidenäyttelyyn ja kaupunkiluontoon. Yksilöllisen työskentelyn lisäksi kurssilla pyritään toteuttamaan sekä dokumentoimaan yhteinen installaatio tai ympäristötaideteos.

Romutaideprojektin avulla innostetaan osallistujia havainnoimaan ympäristöään sekä löytämään taiteen ja kierrätyksen avulla uusia ulottuvuuksia itsestään ja omasta lähiympäristöstään. Kurssilla tutustutaan ympäristö- ja yhteisötaiteeseen sekä romun, roskan ja luonnonmateriaalien mahdollisuuksiin taiteen välineinä niin toteutettujen taideprojektien kuin oman tekemisen kautta. Työskentely tapahtuu Kaapelitehtaalla, sään salliessa myös luonnossa. Erilaisiin taideprojekteihin perehdytään kuva-aineiston, keskustelujen ja tutustumiskäyntien avulla.

Yksilöllisen työskentelyn lisäksi kurssilla pyritään toteuttamaan sekä dokumentoimaan yhteinen installaatio tai ympäristötaideteos. Romutaideprojektin avulla innostetaan osallistujia havainnoimaan ympäristöään sekä löytämään taiteen ja kierrätyksen avulla uusia ulottuvuuksia itsestään ja omasta lähiympäristöstään."
Kurssi oli juuri sitä mitä luvattiinkin. Erityisen ihanaa minusta oli se, että työskentelimme ensimmäistä päivää lukuunottamatta kaiken ajan kauniissa säässä Kivinokalla, upean luonnon ympäröiminä.

Jokainen kymmenestä kurssilaisesta toteutti omannäköisensä ympäristötaideteoksen, jonka lisäksi teimme muutamia yhteisiä teoksia. Teoksien materiaalit haimme kierrätyskeskuksesta ja ympäröivästä luonnosta.

Luonnossa työskennellessä mieli lepäsi totaalisesti. Tämä oli minun ensimmäinen taidekurssini, mutta ei toivottavasti viimeinen.

Ja tällaisia teoksia kierrätys- ja luonnonmateriaaleista hullaantuneet naiset saivat aikaan Kivinokan kasvimaan ympäristöön:Ei kommentteja: