sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Askarteluhuone

Nuori ystäväni nimesi huoneeni askarteluhuoneeksi. Ja sehän sopii minulle. Askartelen nimittäin mielelläni huoneessani. Sitä sun tätä.

Minun on pitkään pitänyt esitellä tämä askarteluhuoneeni, mutta aina olen ajatellut, että se ei ole vielä "valmis". Pikku hiljaa alan käsittää, ettei askarteluhuone ole koskaan valmis. Siellä on aina enemmän tai vähemmän erilaisia tekeleitä erilaisissa vaiheissa. Kaikkea ei viitsi piilottaa laatikoiden ja kaappien kätköihin, koska ihan minä hetkenä hyvänsä voi alkaa taas tehdä mieli jatkaa mihin on jäänyt siinä tai tässä puuhassa.

Ensimmäinen askarteluhuoneeni oli seinän takana, naapurissa. Syksyn 2009 alussa muutimme. Teimme asuntoomme täyden remontin ja tämä minunkin huoneeni oli useamman kuukauden ajan kuin myrskyn merkki. Edelleenkään esimerkiksi verhoa tai sängynpeittoa ei ole ommeltu. Nyt olen jo tovin voinut kuitenkin rauhassa istua täällä koneen ääressä, ommella, neuloa, leikellä, sommitella, tuunailla ja ties mitä. Kovin paljon ei ole valmista syntynyt, mutta erilaisia ideoita on vaikka miten paljon.

Luulenpa, että huoneessani tulee olemaan talvi- ja kesäväritys erikseen. Keväällä ehkä siirryn hiukan keveämpiin väreihin. Saa nähdä.

Tämä huone on pienempi kuin entiseni ja entiseen verrattuna tässä nykyisessä huoneessa on myös vaatesäilytykseni. Kahdella seinustalla on liukuovikaapit, joiden sisälle kätkeytyvät vaatteeni ja kankaani:Toisella seinustalla on "pysyvän taiteen näyttelyni", toisella seinustalla on taidehylly, jossa on vaihtuvia kuvia ja esineitä:Ikkunasta avautuu ihana näkymä - tällä hetkellä talviseen - omenatarhaan. Pienessä kirjahyllyssä on lähinnä muistikirjojani ja muutama käsityökirja:4 kommenttia:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

*Kade.* Täytyy hommata vaihtuvan taiteen hylly tuonne yhdistettyyn makuu-, vaate-, roju- ja askarteluhuoneeseeni. Mistähän niitä saa, Ikeasta?

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

S-S, hih. Kiva, kun olet taas tullut kommentoimaan. Minun blogissani ei mitään kommenttivyöryjä synny.

Älä ole kade. Viihdyn kyllä huoneessani, jossa on mukavasti säilytystilaa roinilleni. Hyllytauluja myydään ainakin Ikeassa. Hinta ei paha (tämä 180 cm:n mittainen maksoi muistaakseni noin 12 euroa). Näitä saa ainakin eripituisina, mutta kenties myös erivärisinä. Kätsy ratkaisu vaihtuville töille.

Sadie

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Moi, kiitos hyllytiedosta! Täytyy kopata mukaan Ikeasta ensi kerralla, paitsi jos tulee lähempää vastaan.

Jos taas vaihteeksi pääsis blogimaailman imuun. On kyllä aina innostavaa lukea sun postauksia, ainoa vain että ne muistuttavat siitä, että pitäisi itsekin päivittää :P

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

S-S, joo päivitä ihmeessä. Täällä on yksi, joka käy joka päivä katsomassa onko blogissasi mitään uutta!

Sadie