lauantai 13. helmikuuta 2010

Nuhanenä

Pikku flunssa iski, joten olen toista vuorokautta pyöriskellyt kotona ja niistänyt niin, että nenänalunen on punainen ja melkein rikki. Lämpöä ei ole onneksi ollut, joten eiköhän tämä tässä sopivasti mene ohi viikonlopun aikana ja pääsen töihin taas maanantaiaamuna.

Jotain olen jaksanut sentään tehdäkin. Edellisen postauksen keskeneräisten listasta voi pyyhkiä pari kohtaa yli ;-)

Ompelin tyttärelle pallotyynyliinoja ja viimeistelin Baktus-huivini. Laskin, että huivissa on ainakin kymmentä erisävyistä harmaata:Luin ihanampaakin ihanan Joel Haahtelan uutukaisen Katoamispiste. Olen aiemmistakin Haahtelan kirjoista pitänyt, mutta tämä oli jotenkin erityinen. Kaksi ensimmäistä teosta on vielä lukematta, joten varasin ne kirjastosta. Varasin samalla Raija Siekkisen varhaistuotannosta neljä ensimmäistä teosta. Haahtelan Katoamispiste kertoo niin kutkuttavasti Siekkisestä, että on suorastaan pakko tutustua hänen tuotantoonsa. Muistan kyllä jonkun novellikokoelman lukeneenikin 80-luvulla. Haahtela kirjoittaa niin, että ei ole mikään ihme, jos hän tulevaisuudessa suomalainen klassikko! Hänen tekstinsä on niukkaa, tarkkaa, kirkasta, kiehtovaa...Lue!Harmaata purkulankaa jäi vielä Baktus-huivin jälkeen, joten aloin neulomaan niistä jämistä sukkia:

2 kommenttia:

tuike kirjoitti...

Minäkin luin Haahtelam uusimman. Yhtä hieno kuin aikaisemmatkin. Ja ale-korista löysin Siekkisen kaikki novellit, ajattele, mikä säkä! Kiinnostuin Siekkisestä just Haahtelan kirjan takia.

Oikein pikaista paranemista!

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

Tuike, muistelenkin sinun Haahtelaa joskus blogissasi kehuneen. Hieno kirjailija kerrassaan. Monissa muissakin blogeissa on häntä on suitsutettu. Eikä syyttä! Uskon, että moni meidän tavoin innostuu tutustumaan Siekkisen tuotantoon luettuaan Haahtelan.

Tauti on jo voiton puolella. Huomenna siis töihin. Harmittaa vähän kun viikonloppu meni sisällä lepäillen.

Hyvää työviikkoa!

Sadie