tiistai 6. heinäkuuta 2010

HamppurättiVaikka olen käsityötarvikkeiden ostolakossa (joka liittyy ekomarttaillassa antamaani ekolupaukseen), sorruin ostamaan kasvitieteellisen puutarhan myymälästä ekohamppulankaa. Neuloin siitä nätisti sanottuna pöytäpyyhkeen eli rätin, jota en ole vielä käyttänyt. Lanka on kivasti liukuvärjättyä, mutta sen neulominen ei ole ollenkaan kivaa eli mitään isompaa en tuosta langasta suostuisi tekemään. Kovin on paperilangan oloista. Toivottavasti neulotun tuotteen käyttöominaisuudet ovat mukavammat!

5 kommenttia:

HeidiHelmiina kirjoitti...

Kiitos paketista. Se oli ihana yllätys.

tuike kirjoitti...

Noi rätit! Mäkin meinasin, mutta sitten en. Enkä tehnyt niitä vanhoista pellavaliinoistakaan, vaikka sisko kehui niitä... että kaupasta vaan. Mutta kerrothan kokemukset, toimiko?

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

HeidiHelmiina, kiitos kiittämästä! Kirjontalangat eivät olleet "sinun värisiäsi" - ehkä, mutta kenties ne innostavat kokeilemaan jotain uutta ;-)
Origamipaperit toin 4 vuotta sitten Japanista enkä ole niitä tullut käyttäneeksi. Tuli mieleeni, että jospa niistä voisi tehdä paperinukeille mekkosia??

Tuike, kokeilin hamppurättiä ja tein ainakin seuraavanlaiset havainnot: lanka päästää väriä (tosi huono asia!), mutta toisaalta hamppu on kivan kovaa ja tuntuu purevan likaisiin pintoihin hyvin. Saattaapa olla että hankin vielä vaaleaa hamppulankaa seuraavaa rättiä varten. Olen tehnyt näitä rättejä vinon pinon puuvillalangasta ja ne ovat minusta ihan hyvin toimivia.

tuike kirjoitti...

niin se Japani. Pitäisi vähän kysellä sinulta. Nimittäin minulla on uusi unelma...ei varmaan vaikea arvata :) jospa saisin s-postia aikaiseksi....

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

Tuike, laitapa vaan s-postia. En tiedä osaanko paljonkaan kertoa, mutta kysele, niin asiat selvinnevät.