lauantai 23. lokakuuta 2010

Lost and foundOlen siis ihan armoton tavaran hävittäjä. Tällä matkalla kamera on kadonnut viisi kertaa - ja onneksi myös löytynyt viisi kertaa. Mutta nyt tapahtui jotain karmeampaa. Liikumme täällä Japan Rail -passia käyttäen. Meillä on kolmen viikon passi, josta onneksi enää 4 päivää oli käyttämättä, kun eilen tajusin, että sinne se jäi - junaan. Tuo passi nimittäin. No, onneksi se jäi junaan, joka jäi asemalle, jonne mekin jäimme. Lähdin siis selvittämään tilannetta. Onneksi muistin junan ja missä vaunussa olimme istuneet. Aseman nuori mies selvitteli tilannetta, blanketteja täyteltiin, puheluita soiteltiin jne. Lopppujen lopuksi kävi ilmi, että junapassini on löytynyt vaunusta, jonne se jäikin. Oli ilta ja minulle sanottiin, että saan passin takaisin aamulla Lost and found -toimistosta. No, sieltähän sen loppujen lopuksi tänä aamuna sitten kävin noutamassa. Minulla oli kyllä hyvää tuuria. Junapassi on nimittäin sellainen, ettei sitä korvata, jos sen hävittää. Huh, mitenhän saan pidettyä tallessa seuraavan passin?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

KYLLÄ, tutun kuuloinen tarina, joka sai onnellisen lopun... Oikeasti pikku kommelluksistahan ne parhaat muistot ja tarinat syntyvät...H

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

H, joo, tässä jutussa tuli kyllä hiki pintaan. Tuli esille Japaninmaan hurja byrokratia (erilaiset blanketit, soitot, tivaaminen....) ja porukan huono kielitaito (se tosin on tullut esille jo paljon aiemminkinkin). Kun aseman poika ei osannut kertoa minulle miten asia etenee, hän meni huoneen takaosaan hihittelemään. Sain erilaisia aikataulutietoja ja "sorryjä", mutta olin sinnikäs, koska tiesin, että passi jäi siihen junaan. Tällaiset jutut on onneksi pieniä harmeja! Isompia meillä ei onneksi vielä ole ollutkaan.

S-S

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti ei tuleekaan, siis isompia harmeja! Nehän tietysti muistaisi lopun elämää, mutta kukapa niitä toivoo...
Voisiko sitä passia kuljettaa jossain kaulakotelossa tms., mikä kulkee koko ajan kaulassa? Kyllä mä tiedän, että sä saisit sellaisenkin katoamaan, sorry vaan, pikkusisko!
H

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

H, kaikenlaista yritystä on ollut, että passilla olis "se oma paikka", mutta kun sitä pitää aina välillä väläytellä kondareille, niin sithän sen paikalleenlaittaminen unohtuu. Että sellaista tumpelointia täällä.

S-S