maanantai 30. kesäkuuta 2008

Saksaan

Nyt kasvikset (peruna, porkkana, paprika, endiivi ja sipuli) kypsyvät savivuuassa ja on hetki aikaa kirjoittaa. Savivuuassa kypsennetyt kasvikset ovat yksi lempiruuistani!

Eipä ole tullut saksittua. Olen toipunut lapsenlapsen nimijuhlien järjestelyistä ja juhlista. Peräti kolme nimeä typy sai, kuten ovat saaneet vanhemmat sisaruksetkin. Hieno nimi ja hienot juhlat, vaikka pakanalliset olivatkin ;-) Tytär oli laittanut komeita kakkuja ja yhdessä tehtiin salaatteja. Väkeä oli kiitettävästi. Ei kuitenkaan ihan ne kaikki 90, jotka oli kutsuttu.

Huomenna lähdemme J:n kanssa Saksaan (Berliiniin). Kaupunkimatkat ovat minun juttuni. Tänään tulleessa Yhteishyvässä Kjell Westö kirjoittaa, että "minulla on tapana tehdä kaupunkitutkimusta siten, että kävelen samaa katua edestakaisin useamman kerran. En hae mitään, yritän vain saada tunnelmasta kiinni." Tuota ajatusta, kun malttaisi toteuttaa! Yleensä haluan nähdä liian paljon liian lyhyessä ajassa. B. on meille uusi kaupunki: J. ei ole käynyt siellä koskaan ja minä olen viettänyt siellä yhden puolikkaan päivän lähes 40 vuotta sitten. Tiedän, että kaupungissa on paljon nähtävää.

Siis Berliinin matkan mittainen tauko tähän blogikirjoittamiseen tullee, sillä en usko, että maltan etsiä mistään nettikonetta. Useimmilla matkoilla en edes ehdi kirjoittaa niitä muutamaa obligatorista postikorttiakaan ;-)

5 kommenttia:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Juhuu, lisää tekstiä täällä! Voi, saviruokapata olisikin ihanaa vaihtelua. Tulee liian tiuhaan syötyä tyyliin pihvit + lisuke, kun ei jaksa mitään tehdä ja tuo on Jannen bravuureita. Tänään meinasin kuitenkin väsätä sosekeittoa.

Oli muuten kivat juhlat! Oliko tosiaan noin paljon kutsuttuja, huhhuh! :o

Ai, käsitin, että olisit ollut Te:n kanssa menossa Berliiniin. Se on mulle aivan vieras kaupunki, olisipas joskus kiva käydä. Tuskin vaan Pariisiinkaan pääsen taas aikoihin. Kolme vuotta sitten olin siellä viimeksi, nyyh. Mun kaupunkitutkimus on puolestaan sitä, että muistelen (jos on entuudestaan jonkun verran tuttu paikka), missä jokin kohde oli ja yritän löytää sinne ilman karttaa. Siinä eksyessään löytää vaikka mitä! Ihanaa reissua teille!

Saksisadie kirjoitti...

Pinkaisen vielä katsomaan kasvimaata, kun se jää vähäksi aikaa oman onnensa nojaan, mutta pitäähän mun kommenttiin sentään vastata.

J. = Te. Kutsumanimen vaihdosta tässä on kyse. Katsotaan nyt miten asia etenee. Sinä olet tässä vaiheessa ainoa lisäkseni, joka tästä tietää ;-)

Saksi-Sadie

Saksisadie kirjoitti...

Ja kasvimaallakäynnin jälkeen vielä yksi lisäselvitys.

Alunperin piti olla kahdet nimijuhlat: ekat suvulle ja tokat kavereille. Ilmoittautumisia juhliin tuli sen verran vähän, että ex-nimettömän vanhemmat päättivät järjestää vain yhden juhlan, joka olikin ihan järkevää.

Olemme opetelleet minimoimaan matkalle mukaan tulevien roinien määrää ja nyt aiotaan selvitä pienillä repuilla, jotta ei tarvitse laitella matkatavaroita ruumaan ja käyttää aikaa niiden odotteluun kentällä.

Nyt pikkurepun pakkauksia täydentämään.

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Ohoh, vai sellaista, siis tuo nimiasia Eli olenpa siitä hissunkissun. ;)

Muuten, tuolta asetuksista löytyy jostain kohta, josta voi muuttaa blogin kellonajan oikeaksi, siis oikean aikavyöhykkeen. Ihmettelin kummallisia kirjoitus- ja kommentointiaikoja (omassa blogissani) tovin ennen kuin sieltä löysin tuon kohdan, mutta välillä vieläkin tuntuu, kuin olisi tunnin jäljessä. Varma en kyllä ole.

Jaa-a, kakkua on tullut tänäänkin laitettua ja vedettyä napaan! Kutsuin tuttavaperheen käymään, jotta saataisiin kaikki menemään. Pitänee blogiinkin päivittää pikapuoliin.

Odotellaan lisää saksaamista vaikkapa matkakuulumisten muodossa! :)

Saksi-Sadie kirjoitti...

Korjasin aika-asetuksen. Kiitokset ohjeistuksesta säätäjä-sallalle ;)

Ja nyt pehkuihin. Aamulla on herätys jo kuudelta.