torstai 1. tammikuuta 2009

IdaVuoden 2009 ensimmäinen Anna ja Toivo -nukke on nimeltään Ida ja kotoisin Kongosta. Olen tehnyt Idaa jo kesästä lähtien, mutta jostain syystä se ei vain ole meinannut millään valmistua. Ohessa on jo useampi nukke lähtenyt työn alle. Keskeneräisiä nukkeja on nurkissa ainakin kolme. Idaksi nuken nimesi Tyty, 4 v. Vähän surusilmäinen tämä nukkeneitokainen on. Elämä on rankkaa Kongossa!

6 kommenttia:

Helmiina kirjoitti...

Kaunis, haikea Ida. Jatkuuko Anna ja Toivo -kampanja siis jatkuvasti? Vai onko määräaikainen?
Hyvää uutta vuotta.

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

Kiitos, Helmiina. Anna ja Toivo -nukkeja tehdään jatkuvasti. Niitä on jo aika monta vuotta myyty monella paikkakunnalla Unicefin myyntipöydillä. Itsekin olen ollut mukana järjestämässä muutaman nukkien myyntinäyttelyn pääkaupunkiseudulla. Anna ja Toivo -nukkeja olen neljän vuoden aikana tehnyt jo yli 80. Kivaa puuhaa!

Oikein hyvää uutta vuotta sinulle myös!

Helmiina kirjoitti...

Kiitos näistä tiedoista. Nukke olisi hauska tehdä, etenkin kun on hyvä tarkoitus. Netistä löytyi kaavoja nukkeihin, eikä vaikuttanut aivan kamalan vaikealta. Mutta koska en ole tehnyt vielä edes yhtäkään, kaipaan harjoitusta ja teen ensin näille läheisille lapsille. Ehkä jossain vaiheessa voisi ajatella muutakin. Ensin on kyllä saatava yksi kudottu apina valmiiksi.

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

Helmiina. Kun siltä tuntuu, ota yhteyttä asuinpaikkakuntasi Unicef-ryhmään ja kysele tekevätkö he nukkeja. Nukkien yhdessä tekeminen on nimittäin hurjan kivaa. Olen tehnyt parissakin eri porukassa nukkeja ja siinä kyllä jokaisen tekijän taidot karttuvat, kun saa imettyä konsteja ja ideoita toisilta tekijöiltä.

Unicef-nukeissa on vielä se hieno puoli, että jokainen nukke (myytynä) pelastaa yhden kehitysmaan lapsen elämän.

Sari kirjoitti...

Voi kun Ida on ihana. :) Tulee mieleen oma kummitädiltä aikoinaan saatu mollamaija, jolla oli myös vähän haikeampi ilme.

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

Kiitos, Sari!

Lämmittää kuulla kanssaihmisten nukkekokemuksia!