maanantai 19. tammikuuta 2009

KrysanteemiEilen illalla katselin Barrack Obaman virkaanastujaisjuhlintaan liittyvää konserttia televisiosta ja viimeistelin yhtä Unicef-nukkeani. Nyt valmistui Odval. Odval on mongolialainen tytön nimi ja tarkoittaa suomeksi krysanteemia.

Itse pidän nuken ruskeista hiuksista, joka on tehty mohairlangasta. Pidän myös syklaaminpunaisesta neulepaidasta, jonka neuloin jämäkerästä.

Jokaisen nuken vaatteeseen ommellaan Unicef-merkki ja jokaiselle nukelle tehdään henkilökortti, jossa kerrotaan mikä nuken nimi on, minkämaalainen se on, milloin tehty ja erikoistuntomerkit. Myös nuken tekijän yhteystiedot tulevat korttiin, josta toisen puolen nuken adoptoija voi halutessaan lähettää nuken tekijälle ja kertoa millaiseen kotiin nukke on adoptoitu.

Itse olen saanut jo monen monesta tekemästäni nukesta tiedon minne nukke on päätynyt ja se on tuntunut mukavalta.

3 kommenttia:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Kaunis tyttö tuo Odval! Paljon kivempi nimikin kuin olisi suomeksi Krysanteemi. Sirot, hilpeät kasvot ja aika lailla kansallisuutensa näköinen mielestäni! :)

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

Kiitos, S-S! Sinulta saan aina niin kannustavia kommentteja. Ihanaa!

Helmiina kirjoitti...

Olet ehtinyt tehdä monta hienoa nukkea. Minulla on vasta opettelu edessä. Kangas on minulle vieras materiaali ja tämä vierastaminen hillitsee ompelukoneen ääreen istumista.