lauantai 20. marraskuuta 2010

Ainu-kansaan tutustumassaTänään kävimme Ainu-museossa Poroto-järven rannalla Shiraoissa. Näimme ainujen musiikki- ja tanssiesityksen ja millaisissa taloissa ainut ovat aikoinaan asuneet sekä tutustuimme museossa heidän vanhoihin elinkeinoihinsa ja elintapoihinsa. Mielenkiintoista! Museossa oli esillä muuten muittenkin pohjoisten kansojen elämästä kertovia kuvia ja esineitä, muun muassa saamelaisten.

5 kommenttia:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Kiehtovia nuo toteemityyppiset ratkaisut eri puolilta maailmaa. En tiedä, onko tuo karhupöllö täkäläistä vai sikäläistä perintöä, ja intiaanitkin tulevat mieleen :) Jänniä yhteensattumia eri kulttuureista. Tuollaisessa museossa varmaan törmää moniinkin yhtäläisyyksiin, toki varmaan eroihinkin.

Anonyymi kirjoitti...

Säätäjä-Salla on hypännyt matkaan mukaan, hyvä niin... mun keponen kommentaattorin roolini meinaa hiipua... en tahdo enää keksiä sanottavaa (ihanaa, kaunista, hienoa, upeaa...)... mut kiinnitin huomioni kuvissa noihin huvimajan näköisiin pömpelihin... tsekkaan aina kaikki sen sorttiset rakennukset.
H

Anonyymi kirjoitti...

joo, ja KYLLÄKYLLÄ, roikun täällä aina, kun olen kotona... (tai kylässä!)
sama Anonyymi-H

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

S-S, joo, ainuilla näyttää olevan monensorttista juttua, jotka on jollain tapaa tuttuja muista kulttuureista - tai alkuperäiskansoista, jos niin voi sanoa. Tuo toteemikuva on vain osa sitä hommaa. Siinä oli oikein suloisia karhunpoikasia jne.

H, huvimajapömpelit taisivat olla museovieraille tarkoitettuja lepopaikkoja, tupakkatiloja jne. Varsin vaatimattomanolosia olivat nuo olkikattoiset ainujen talot.
Ei mitään pakkokommentointeja! Vaikka kieltämättä kommentteja on ihan älyttömän kiva saada.

Saksi-Sadie

Anonyymi kirjoitti...

No, eihän nää mtään muita pakkoja oo kuin sisäisiä sellaisia (kun joku on reissussa noinkin kaukana ja noinkin kauan, niin täytyyhän se jotenkin huomioida, etenkin kun kyseessä on mun oma pikkusisko...)H