tiistai 23. marraskuuta 2010

Kuvakirjakirjasto/-museo

Iwakissa sijaitsee yksi kauneimmista kirjastoista, jonka olen nähnyt. Kirjasto/museotalon on suunnitellut arkkitehti Tadao Ando ja se on valmistunut vuonna 2005. Rakennus on mäellä ja isoista ikkunoista on näkymä suoraan Tyynelle valtamerelle. Kirjasto/museossa on kokoelmissa sekä japanin- että muunkielisiä kuvakirjoja eri aikakausilta.

Kirjasto/museo oli kiinni sinä päivänä, kun me teimme sinne visiitin, mutta sinnikkyydellä pääsimme kuin pääsimmekin sinne sisälle katselemaan ja kuvaamaan. Ihan ei paljastunut kirjaston/museon toimintaperiaatteet, mutta ilmeisesti se on käsikirjastotyyppinen paikka, josta ei lainata aineistoa ulos.

Monta tuttua kirjaa hyllyissä näkyi ;)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

WAU, mikä paikka! Aivan mahtavan näköinen.... H

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

H, joo, ihan Wau-paikka. Ja kuvat eivät edes pysty välittämään sitä miten kaunis se oli! (Siis minun ottamani kuvat ainakaan!). Harmiteltiin vain J:n kanssa, että vähän "huitsin nevadassa" tällainen ihana paikka. Sehän oli aidan ja lukollisen portin takana (kiivettiin yli!) ja siis arkipäivänä kiinni. Ihan sikaharmillista. No, me siis pääsimme sisään ja 2 henkilökunnan edustajaa olivat oikein ystävällisiä, ei siinä mitään. Mutta näin hienoon paikkaanhan pitäisi kaikkien päästä! Matka jo oli aikamoinen seikkailu (= juna, noin tunti, bussi, noin 40 minuuttia, kävely...ja sitten se aitojen yli hyppiminen jne.)

S-S

Anonyymi kirjoitti...

no mut sit pitkän ja vaikeakulkuisen matkan jälkeen odottikin AARRE!

HeidiHelmiina kirjoitti...

Minä bongasin tuon kalakirjan kuvastasi. Joskus olen selaillut sitä meidän kirjaston lastenosastolla.

Hyvä, että pääsitte käymään, vaikka hankalaa tuntui olevan.

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

Anonyymi, joo se oli kyllä oikea namutalo!

HeidiHelmiina, tuo kalakirja on minullekin jostain menneisyydestä tuttu. Tarinaa en muista, mutta muistan ihailleeni sen kivaa kuvitusta ja hopeanhohdetta. Tutumpiakin teoksia siellä oli: Astrid Lindgreniä ja Tove Janssonia, muun muassa.

Saksi-Sadie