maanantai 28. heinäkuuta 2008

Juhlia ja sukujuhlia

Juhlia tulee ihan spontaanisti järjestettyä kotona ihan kaksin. On helppo keksiä syy pienen herkkuhetken järjestämiseen. Se voi olla lomanaloitus, nuorimman lapsenlapsen kolmannen nimen nimipäivä, polkupyörän kumin korjaus tai melkein mitä vain.

Tälle kesälle on sattunut harvinaisen monet ihan oikeat sukujuhlat tai -tapaamiset. On ollut ylioppilasjuhlat, ristiäiset, juhannusjuhlat, nimiäiset ja kahdet synttärit. Ainakin yhdet tasavuosisynttärit ovat vielä tulossa. Yhdet maailmalleläksiäisjuhlat skippasimme, koska olimme itse lähdössä reissuun.

On mukava tavata sukua, kuulla kuulumisia ja nauttia erilaisista herkuista.

Menneenä viikonloppuna juhlia oli peräti kahdet. Ensin hellepäivän juhlat nuoremman isonsiskon vapaa-ajan kodissa ja eilen vietimme anoppini synttäreitä hänen kotonaan. Lauantain juhlissa oli tarjolla tavalliseen tapaan monenmoista herkkusyötävää ja juotavaa. Suvussamme on totuttu siihen, että erilaisia ruokarajoitteita on yhdellä sun toisella, joten tarjoilua on moneen lähtöön. Onneksi kasvisruokailijatkin yleensä huomioidaan varsin hyvin. Puutarhassa on mukava istuskella, rupatella ja napostella.

Sunnuntain juhliin kälyni oli valmistanut makoisaa kesäkeittoa ja jälkiruuaksi oli mansikoita ja jäätelöä. Teimme tyttäreni kanssa juhliin ison porkkanakakun. Tyttäreni on taitava leipuri, joten minä olin vain vähäinen avustaja (= hankin tarvikkeita kaupasta, vaahdotin munat ja sokerin...). Kakusta tuli, ah, niin herkullinen. (Harmi kun jäi ottamatta kuva kakusta!) Lauantain juhlissa väkeä oli 17, sunnuntaina 16.

Varsinkin ikäihmisille on aika hankala ostaa mitään lahjoja. Meidän lahja anopille nautittiin jo menneellä viikolla kaupungilla: veimme hänet syömään japanilaiseen ravintolaan.

Sisaren synttäripäivää (= hellepäivän juhlat) muistin läjällä erilaista kirpputoriroipetta (teemukeja, Kimpassa-kirja, pikkunaulakko ja valokuvankehykset) ja teellä sekä korilla, jossa nämä kaikki roippeet olivat. Onneksi on sisko, jolle kelpaa myös tällainen kirppissälä!

4 kommenttia:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Kyllä juhlat vaan ovat niin ihania! Mutta voi sitä lahjaongelmaa tosiaan. Kun useimmat eivät nykyään taida haluta mitään. Ravintolakeikka on kyllä hyvä idea. Sitten olen joskus katsellut Ihan itse -foorumia sillä silmällä: siellä on ihan ketjuja siitä, mitä antaa lahjaksi esim. miehelle tai sellaiselle, jolla on jo kaikkea tai joka ei halua mitään. Tsemppiä isomman isonsiskon peittoon = Härkää sarvista -peittoon! (Lopulta tuo nimi juurtuu niin vahvasti mieleen, että sun on pakko kirjoa se siihen!) :D

Saksi-Sadie kirjoitti...

Moron!

Hyvä idea (siis tuo peiton nimen kirjominen). En ole siinä peittohommassa nyt edennyt, mutta onnekseni tajusin, että tässä on vielä kaksi viikonloppua ennen hoohetkeä.
Kirjonnat ajattelin jättää tässä peitossa vähemmälle. Oli mulla jokin ajatus, että jonkun enkelin kirjoisin, mutta taitaa olla mulle vähän liian kaukaa haettu idea ;-)

***

Ensimmäinen lomanjälkeinen työpäiväkin on siis jo takana. Ainakin tänään jaksoin vielä siis pusertaa jotain tänne blogiinkin. Sitäpaitsi kävin poimimassa kasvimaalta nelisen litraa mustaherukoita.

Saksi-Sadie kirjoitti...

Yöllä tuli vielä mieleeni jotain tähän juttuun liittyvää ja täydensin tekstiäni...

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Niin tosiaan, työhönkin olet jo palannut... tsemppiä sinnekin!

Oli muuten hieno lahja tuo äidin ja meinasin, että olispas kiva joskus vastaavalla tavalla koota tuollainen teemalahja pelkistä kirppislöydöistä. Tuppaan ostelemaan vain yksittäisiä tavaroita eikä sitten keksi, mikä yksi ja ainoa juttu olisi riittävän hieno koko lahjaksi. Vaan eihän sen niin tarvitse mennä ;)