maanantai 18. elokuuta 2008

Kirjoitusvihreitä

Viime viikolla minulla oli ohjelmaa ja huoli J:n sairastumisesta, joten jutun juurta tänne kirjoittamiseen ei vaan syntynyt.

Pidin kuitenkin tuntumaa blogiini sen verran, että kävin korjaamassa aiempien viestieni kirjoitusvirheitä. Kylläpäs niitä olikin! Ihan hassuja, hölmöjä virheitä lähes joka tekstinpätkässä. Kirjoitan aika spontaanisti (=hätäisesti), enkä aina malta edes kertaalleeen lukaista kirjoittamaani ennen julkaisua. Ja toiseksi olen melko sokea oman tekstini oikeinkirjoitukselle. Luen oikein, vaikka kirjoitan väärin. Yleensä asia tulee ymmärretyksi, vaikka joku kirjain puuttuisikin tai kaksi kirjainta on vaihtanut paikkaansa. Kun korjasin tekstejäni, huomasin yhden "tosimokan". Olin yhdessä viestissäni muuttanut rakkaan sukulaiseni ja kommentoijani Säätäjä-Salla-bloginimen Sählääjä-Sallaksi. Paha, paha! Nyt joku voi tietenkin miettiä, että tekikö alitajuntani tepposen..

2 kommenttia:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

:D Hahhahhahhaa! En edes huomannut, johtuneeko sitten alitajuisesta hyväksynnästä sillekin nimitykselle...

Hauskaa, ajattelin juuri illalla mielessäni, että yksi blogin aihe voisivat olla erilaiset kirjoitus- ja puhumismokat, ja ajattelin tuosta aiheesta jotain kirjoitella piakkoin myös. Katsotaanpa! Itsekin katselin viimeisimpiä omia kirjoituksiani sillä silmällä: satuilujutussa on raivostuttava kohta, jossa toistuu sana kertoa liian monta kertaa. Muutakin ärsyttävää on, mutta jospa noita sitten käyn läpi myöhemmin. Sun vihreisiin en ole kyllä kiinnittänyt huomiota. :)

Saksi-Sadie kirjoitti...

Nolotti oikeasti, kun huomasin tuon mokani, siis emämoka ei mikään "tosimoka".

Onneksi kai useimpien ihmisten silmät ovat sillä lailla kirjoittajalle armollisia, että ne haluavat lukea sanat oikein.

Muutenkin kielestä yleensä voisi kirjoittaa taas yhden oman blogimerkinnän.

Minun kielenkäyttöni ei ole kovin rikasta, mutta toisaalta ajattelen, että blogissa ei kirjoiteta mitään kaunokirjallisuutta tai korkeakulttuuria, vaan enemmmänkin kyse on arkisesta tekstin väännöstä ja silloin esim. erilaiset "omat sanat" ja sanonnat voivat olla ihan hyväksyttäviä.