torstai 7. elokuuta 2008

Smoothya, nam!

Viimeistään tässä vaiheessa työviikkoa olen iltaisin varsin ryytynyt. Olen tyytyväinen, jos saan tehtyä edes jonkin pienen asian (vaikkapa luettua päivän lehden!).

Halusin vähän virkistää itseäni ja lihaskipuja valittelevaa J:ta ja niinpä tein meille smoothya. En enää muista mistä tämän smoothyn ohjeen olen saksinut vai olemmeko J:n kanssa sen ihan itse kehitelleet, mutta sen verran useasti sitä on tullut tehdyksi, että ei enää tarvitse mitään ohjekirjaa ruveta kaivelemaan.

Yksinkertaista, mutta hyvää! Ja ohjehan on sellainen, että otetaan pari desiä mustaherukoita (poimittu omalta kasvimaalta ja kaukoviisaasti pakattu parin desin pussukoihin), yksi banaani ja pari desiä soijamaitoa. Nämä aineet viskataan muussauskippoon ja sitten muussataan. Juoma on hetkessä valmis, yleensä. Tällä kertaa aineisosien suhde mätti hiukan ja jäiset marjat meinasivat jumittua tykkänään klimpiksi kipon pohjalle. No, loppujen lopuksi homma onnistui ja kaadoin laseihin juoman piripintaan (olisi pitänyt näköjään ottaa käyttöön vähän isommat lasit ).

Mustaherukoiden ja banaanin sijaan systeemissä voi käyttää mitä tahansa marjoja tai hedelmiä. Vietnamilaisessa ravintolassa Berliinissä maistelimme soijamaidosta ja paahdetuista pähkinöistä tehtyä smoothya. Ai, että oli mainion makuista! Suosittelen smoothykokeiluja iltapalatarjoiluun!

5 kommenttia:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Ja kuva on kyllä upea, vautsi miten on värit mallattu! Äiti kehuikin tuota juomaasi, vaikka sisältää banaania, joka ei nyt varsinaisesti ole hänen herkkuaan. Olen tehnyt vastaavia jogurtista ja marjoista/hedelmistä, noihin tulee kyllä himo etenkin kesäkuumalla! Joskus aika iso osa juomaa on vesimelonia. En ole kokeillut soijamaitoa, ja uteliaana kyselisinkin, miksi sitä eikä jogurttia? Luulisin olevan kalliimpaa mutta ehkä sitten makukin on ihan toista.

Saksi-Sadie kirjoitti...

S-S kiittelee taas ahkeraa kommentoijakaimaansa!

Minun tekemääni smoothyyn ei käy jogurtti siksi, että minä en ole koskaan oppinut syömään jogurttia (paitsi jogurttipähkinämuodossa). Toisekseen J yrittää välttää kaikkea rasvapitoista (terveyssyistä) ja niin minäkin, ainakin silloin kun teen jotain yhteistä syömistä meille.

En osaa verrata jogurtin ja soijamaidon makueroja. Soijamaidostakaan en taida erityisemmin välittää ihan sellaisenaan.

Kalliimpaa oletan s-maidon olevan, mutta vaikka olen taloustarkkatyyppi, joidenkin mielestä varmaan suorastaan pihi, ruuasta en pihtaa hinnan takia.

Saksi-Sadie kirjoitti...

Säätäjä-Salla!

Ostin minivesimelonin ja kokeilin smoothyn tekoa. Ei oikein toiminut pelkästään soijamaidon kanssa, koska siitä tuli liian lirua. Lisäsin banaanin ja muutaman kuivatun aprikoosin. Johan maittoi!

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Joo eipä kyllä terveysjuomaa tehdessään tarvitse munkaan mielestäni pihdata, ostaa sitten soijamaitoa, ellei ole jogurtin perään! Kokeiltiin muuten siskon kanssa tänään juomaa, jossa vain ja ainoastaan vesimelonia ja pakastettua mansikkaa, oikein hyvää oli! Ei siis sokeria, ei yhtään mitään muuta. S oli meillä ja siivosi keittiötä, mä puolestani ompelin S:lle takkia, yhdessä hoidettiin lapsia, Janne koko iltapäivän ja illan kuvaamassa.

Saksi-Sadie kirjoitti...

Pitääpä kokeilla tuotakin smoothyversiota!
Kiva, kun sait S:stä siivous- ja lastenhoitoapu sekä seuraa. Siskot ovat ihana asia!