maanantai 4. elokuuta 2008

Iso Vaalee (ent. Härkää sarvista)

Se valkoista valkoisella -tilkkupeittotekele, josta olen jo aiemminkin bloggaillut, pääsi viikonloppuna uuteen vaiheeseen: kaikki 729 kymmenen neliösenttimetrin kokoista kangaspalaa muodostavat nyt yhtenäisen pinnan, jota reunustaa 15 senttimetrin levyinen kaistale.

Työstä on siis jäljellä vielä taustakankaan ompelu ja vanun laittaminen sekä tikkaaminen.

Kokeilin miltä peitto näyttää ikkunaa vasten. Oikeastaan valkoista-valkoisella-kankaat tulevat kauniimmin esiin, kun valo heijastuu takaa, mutta sellaista efektiä ei voi sänkypeittoon toteuttaa. Päätin kuitenkin muuttaa alkuperäistä suunnitelmaa niin, että jätän 15 cm:n reunuksen ohueksi eli siihen ei tule vanua eikä taustakangasta.

Olen taas kerran päättänyt, että näin suurikokoista tilkkutyötä en enää koskaan tee.

Sen sijaan suunnittelen jo huoneeseeni sekä tilkkutyönä tehtäviä verhoja että sänkypeittoa 8-) Ensin kuitenkin tämä Iso Vaalee pitää saada valmiiksi.

2 kommenttia:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Onnittelut Ison Vaaleen saamisesta hyvään vaiheeseen! Näyttää kyllä hienolta tuossa ikkunaa vasten, ja mielestäni hyvä idea tehdä ohuet reunat. Se varmaan korostaa valkoisen peiton herkkyyttä. Jaahas, niinpä taas kuultiin yksi S-S:n "en enää ikinä" :P Saapa nähdä, mutta no, sitä odotellessa seuraillaan sitten sen vaatimattoman verhot + sängynpeite -projektin etenemistä!

Saksi-Sadie kirjoitti...

-tos, -tos, S-S:sein!

Idea ohuesta reunasta oli muuten J:n. Häntä siis kiittäminen siitä.

Muutoinkin olen vuosien varrella saanut todella hyviä kommentteja, vinkkejä ja ehdotuksia tilkkutöistäni ja -töihini kyseiseltä herralta.