torstai 28. elokuuta 2008

Arkiruokaa sunnuntaina

Viime sunnuntaina olin niin laiska, aikaansaamaton, väsynyt ja ryytynyt, että olin yöasu päällä pitkälle iltapäivään. Ruuanlaittokaan ei tuntunut mitenkään innostavalta. Päätin siis tehdä arkiruokaa, jonka synonyymi on helposti ja nopeasti valmistuva ruoka. Ei sentään valmiseines!

Kaapista löytyi sopivasti ainekset seuraavaan ateriaan: tonnikalakastiketta, spagettia ja salaatti.

Olen vuosien varrella usein tehnyt tonnikalakastiketta. Reseptiä olen hiukan muokkaillut kaapista löytyvien ainesten ja tilanteen mukaan. Tällä kertaa soossi valmistui purkillisesta tonnikalaa, sipulista, purkillisesta yrteillä maustettua tomaattimurskaa ja - uutuutena - perunankuorimaveitsellä vuoltuja pitkiä suikaileita kesäkurpitsaa. Aivan ydinosa siitä päätyi roskikseen. Tämän viimeisen tuotteen keksin laittaa mukaan, kun J vinkkasi minulle New York Timesin verkkosivulta löytämänsä zucchini pasta -ohjeen, jossa pasta oli tykkänään korvattu kesäkurpitsalla. Sitä reseptiä pitää kyllä kokeilla - sitten kun on vähän aikaansaavampi olo.

Kastike onnistui yli odotusten ja oli todella herkullista. Suosittelen!

4 kommenttia:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Hyvä idea tuo kesäkurpitsa pastan asemesta! Etenkin kun ei ole niin kovasti pastan perään (= minä). Pitäisi kokeilla! Tonnikalan perään en tosin ole myöskään, kun ei tuo kala maistu, mutta tomaatista ja kaikenlaisesta muusta saisi maukasta, esim. kanasta.

Kyllä mun mielestä arki on kaukana ruoasta, joka on vartavasten jotain uutta kokeilua! :D Harmittaa, kun niin harvoin tulee laitettua mitään muuta kuin niitä vanhoja yksipuolisia ja luultavasti C-vitamiinittomia perusmättöjä.

Saksi-Sadie kirjoitti...

S-S!

Laitan tähän vielä sen New York Timesin sivun linkin, josta uusi ohje löyti (vaikka sä näytät kyllä olevan varsinainen tiedonhaun ammattilainen!):
http://www.nytimes.com/2008/08/23/health/22recipehealth.html?ei=5070&emc=eta1
(...ja kun vielä osais tehdä tästä aktiivin linkin!!!)

Uusien ruokien kokeilu on aika usein aika kivaa! Mähän en niinkään ole mikään leipojatyyppi, ainakaan kakkujen.

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Moi vielä!

Kiitokset linkistä ja itse asiassa jo kirjoituksessakin oli hyvin aktiivinen linkki ohjeeseen. Juuri äsken kokeilin ohjetta ja oli ihana! Parempi kuin odotinkaan. Voi ruveta tekemään pastaruokia, kun ei tarvitse enää syödä niiden kanssa sitä puuduttavaa pastaa :P Ja kesäkurpitsaa on nyt runsaasti jääkaapissa. Mä kun taas en ole ruoanlaittajatyyppi, tuppaan tekemään vain yksiä ja samoja ruokia.

Saksi-Sadie kirjoitti...

Minäkin tein eilen ihan tuon NYT:n ohjeen mukaan. Oli helppo ruoka ja todella maittava. Nami, nam! Ja kaiken lisäksi näyttävän näköinen.