lauantai 13. syyskuuta 2008

Kaneliomenoita

Aamulla ystäväiseni H lähetti tekstiviestin, jossa kyseli haluaisimmeko omenia. No, jo vain. Omia omenapuitahan meillä ei ole ja omenathan ovat niin herkullisia! Päivällä H ja J piipahtivat meillä ja toivat mukanaan kolme kassillista ihania punaisia kaneliomenia.

Piti heti päästä kokeilemaan jotain herkkuomppujuttua!

Olen aiemmin tehnyt omenapaistosta, johon tulee pilkottujen omenoiden lisäksi kaurahiutaleita, voita ja sokeria. Siis rasvaista ja makeaa. Ajattelin, että yritän tehdä jonkun vähän terveellisemmän vaihtoehdon tällä kertaa. Päädyin pilkkomaan tusinan verran omenoita pieniksi lohkoiksi piirakkavuokaan. Niiden päälle viskasin kourallisen murennettuja saksanpähkinöitä. Vuoka 225-asteiseen uuniin noin 25 minuutiksi. A vot, siinä ihana jälkiruokaherkku, kun päälle lorautetaan vielä satsi vaniljakastiksetta (valmista sellaista, vähärasvaista tietenkin!).

1 kommentti:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Onkin mahtavaa nyt kun on omena-aika. Laiskana ostin tänään kaupasta valmismurotaikinaa, sitä sulattelee ja latoo omenat päälle. Parempi vielä mielestäni, jos soseuttaa jaksaa. Melko jäinen taikina on lisäksi helppo kaulita kanneksi, jos sellaisen tekee piirakkaan. Meilläkin on punakanelia, se on kyllä hyvää. Antto kavereineen vain tuppaa turhan paljon poimimaan hedelmiä puusta ja leikkimään niillä, onneksi niitä on yläoksillakin.