perjantai 26. syyskuuta 2008

RSO ja jonglööripussukat

Työviikon raskaan raatamana en jaksanut lähteä J:n kanssa kuuntelemaan RSO:ta.

Otin pienet tirsat ja herättyäni hiffasin, että minähän voin kuunnella konsertin radiosta.

Niinpä asetuin soffalle käsitöineni ja laitoin radion päälle.

Jännää vaskimusiikkia - ei tietenkään yhtä upeaa kuunnella kotona sohvalla kuin paikan päällä konsertissa, mutta kyllä tykkäsin musiikista näinkin.

***Kyselin nuorimmaiseltani kesällä jossain vaiheessa (hän muutti kotoa pois vajaa vuosi sitten) tarvitseeko hän jotain. Vastaus oli: joo, jonglööripallot.

No, tein työtä käskettyä ja etsiskelin hänelle palloja. Löysinkin. Heurekan kaupassa oli mukavan näköiset jonglööripallot, jotka ostin hänelle. Nuori mies ehti kerran testata palloja ja yhden pallon sauma ratkesi. Palautin pallot, enkä halunnut enää ostaa tilalle toisia.

Ajattelin, että voisinhan tehdä itsekin tuollaiset pallot. No, pallon kaavaa en mistään tähän hätään keksinyt, joten kaivoin laatikostani aikoinaan tyttäreltäni saamani kaurapussukan (tiedäthän, kipeää kohtaa kropassa voi hautoa joko kylmällä tai kuumalla kaurapussilla!) ja otin siitä mallin jonglööripussukkaan.

Itse pussukat ompelin tässä eräänä iltana rikkimenneestä vanhasta kullanvärisestä takistani. (Voi, sitä jäi vielä aika paljon monenmoiseen muuhunkin askarteluun!) Minulla oli myös toinen kaurahaudutuspussi, jonka sisällön käytin nyt näihin kolmeen pussukkaan. Ompelin pussukat kiinni RSO:ta kuunnellassani ja siinäpä nyt on kolme jonglööripusukkaa. Saa nähdä miten hyvin ne pysyvät ehjinä ja ovat toimivia!

1 kommentti:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Loistoidea, että vois noinkin tehdä kaura- ja muita pussukoita. Multa löytyis ohutta nahkaa ja hopeanväristä kangasta, niistä voisi kokeilla joskus.