tiistai 16. syyskuuta 2008

Laatikosto ja lamppu

Elämänkumppanini J teki eilen työtä käskettyä ja sai korjattua vanhan laatikoston. 60-lukulaisesta varsin tavanomaisen näköisestä laatikostosta saatiin vielä oikein käyttökelpoinen säilytysyksikkö, kun J lyhensi sen jalat ja liimasi ne kiinni sekä naulasi laatikoston päälle suojalevyn.

Nyt laatikosto on näpsäkästi ompelupöytäni alla ja laatikot on omistettu ompelutarvikkeille. Laatikosto on osa kirjoituspöytää, jonka isäni osti minulle 40 vuotta sitten. Jonkinlaista tunnearvoa sillä siis on! Huomasin vasta eilen, että laatikoston taustassa on isolla teksti: sekunda. No, eipä tuo ole tässä vuosikymmenien saatossa haitannut mitään. Ylimmässä laatikossa on lukko, mutta se on jossain vaiheessa hajonnut ja avain kadonnut.

Uusi (viime talvena ostettu) IQ-lamppukin on nyt katossa. Minulla ei olisi kärsivällisyys tuollaiseen älykkyystehtävään riittänyt, joten oli oikein hyvä, että J sen kokosi ;-) IQ on todella ihana lampunvarjostin, josta valo taittuu kauniisti. Siitä saan hyvän yleisvalon huoneeseen, mutta työpöydille pitää saada pimeitä iltoja varten vielä lisävaloa.

Lamppu ilman valoa päiväsaikaan onkin aika erinäköinen kuin pimeällä ja valaistuna. Lamppu koostuu 30 samanmuotoisesta kappaleesta, jotka on liitetty tietyn mallin mukaan toisiinsa. Oi, mikä oivallus joltain lampunvarjostinten suunnitelijalta (tanskalaista disainia taitaa olla).

2 kommenttia:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Moikka pitkästä aikaa! Nyt kotiuduttuani ehdin vihdoin istahtaa koneen ääreen kunnolla pällistelemään teidän asunnon muutoksia ja muutenkin taas oikein ihanaa lukupakettia, joka on tänne blogiisi kertynyt kuluneiden päivien aikana. Oltiin siis autoilemassa perjantaista maanantaihin, ja senkin jälkeen olen aika vähän ollut koneella ajatuksen kanssa. Nyt sitten pääsen tekstejä kommentoimaan.

Ihana lukea, kuinka tuo J:si kunnostelee sulle huonekaluja yms. :) (Toki myös omakin J:ni on avulias, eipä silti.) Ja onpas upea valaisin, kerta kaikkiaan! Yksinkertaisesta oivalluksesta syntynyt suunnittelun - öö, sana "kukkanen" tuottaa aivan väärän mielikuvan - helmi! Voi hyvin uskoa, että valo tulee siitä kauniisti. A-tädillähän on muuten myös sellainen iso, ehkä vähän samantyyppinen valaisin, ja hieno on sekin.

Saksi-Sadie kirjoitti...

Heissuli

Tuon IQ-lampun hauska idea on tosiaan se, että se kootaan niistä 30 palasesta, jotka ovat kaikki samannäköisiä. Mainio oivallus!

Olen tosiaan nautiskellut tästä huoneeni sisustamisesta. Itse asiassahan kaikki kalusteet ovat olleet meillä jo ennestään. Uutta on vain tuo lamppu.