torstai 4. syyskuuta 2008

Tyynynpäällisiä

Toissailtana olin pitkästä aikaa sen verran vedossa, että sain otettua ompelukoneen esille ja ommeltua hiukan.

Tytär oli kertonut kaipaavansa uuteen sänkyviritykseensä isoja koristetyynyjä. Lupasin katsoa löytyykö kangaskokoelmistani jotain sopivaa tyynynpäälisiksi. No, kaapista löytyi runsaan kahden metrin pala beigeä pellavaa. Leikkasin siis siitä kolme 60 cm x 80 cm -kokoista palaa. Ja ompelin. Ihan niistä tuli tyynynpäällisten näköiset ;-)

Satummoisin tytär tuli perheineen samaisena iltana käymään, ja annoin tekeleeni heidän mukaansa. Niistä jäi vielä uupumaan joko koristenapit tai -nauhat. Pitääpä siis jossain vaiheessa vielä täydentää tekemisiä!

Ongelmaksi muodostui sitten löytää sopivat tyynyt - tai sanoisinko sopivanhintaiset tyynyt. Niitä etsiessä ja odotellessa kehotin tytärtäni lykkäämään tyynyliinojen sisään kaikkea mahdollista pehmeää mitä kotoa löytyy (varapeittoja, vanhoja sängynpäällisiä ja pikkutyynyjä...) No, ehkä vähän kökköset tyynyt noilla sisuksilla, mutta paremman puutteessa...

3 kommenttia:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Juuri se tyynyjen etsiminen... huhhuh kun pelkistä tavallisista tyynyistä saakin maksaa, kun uutena ostaa. Toivottavasti jostain vaikka kirppikseltä tulee vastaan. Kivat tyynyt ja ihanaa kun oot tänne käsitöitä laittanut, kyllä mullakin olis tarkoitus, mutta kunhan nyt saan laitettua... Sillä välin ihailen sitten sun hienoja juttuja. :)

Saksi-Sadie kirjoitti...

Nää nyt oli tosi vaatimattomat ja nopeasti väännetyt tekeleet. Pakko tehdä "tikusta asiaa", kun ei ole sen kummoisempaa tuoda framille ;-)

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Höh höh, pitäis just laittaa esiin aina kun jotain tekee, olkoonkin ettei tekemiseen ole mennyt niin kovin pitkää aikaa. Sama vaikka olis vaatimatontakin omasta mielestä, onpahan merkattu muistiin, mitä kaikkea on saanut aikaan - siitä sitten saa paremman mielen, kun katselee sellaisena saamattomana päivänä. :)