sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Pikavisitiitillä etelässä

Olin kahden työkaverini ja yhden ex-sellaisen kanssa pe-la-reissulla eteläisessä naapurimaassamme Virossa. Koskaan en ole selvinnyt Tallinnaa pidemmälle siellä, en tälläkään kertaa.

Nyt oli sentään tiedossa yöreissu, sillä yhdellä matkakumppani on ystävä, jolla on asunto kaupungissa. Pääsimme siis hänen kämppäänsä kortteeriin ja saimme nauttia kaksiosta nelistään. Eipä siellä paljon muuta tehty, kun yösydän nukuttiin, mutta se oli varsin kelpo yöpymispaikka.

Kuljeskeltiin kaupungilla, vanhassa kaupungissa, syötiin ja juotiin hyvin ja vähän shoppailtiin. Ihan mukava miniloma! Löytyi taas uusia ja outoja paikkoja, saatiin ystävällisiä neuvoja tallinnalaiselta papparaiselta ja muuten vaan nautittiin olosta.

Matkasuunnitelmiini kuului hengailu toisten kera. Olin ajatellut, että en paljon shoppaile, mutta halusin nähdä millainen Tallinnan keskustori on nykyään. Olin käynyt siellä kerran aiemmin, joskus vuosia sitten.

Syötiin perjantai-iltana italialaisittain ja lauantaina uuden virolaisen keittiön antimia. Italialaisravintolassa söin spagettia, joka oli minun makuuni hiukan liian chilistä. Lauantaina söin herkullista kantarellikastiketta perunoiden ja tomaattisalsan kera. Molemmat ravintolat olivat sellaisia, että niihin voisi mielellään palata uudelleen. Uusi virolainen ravintola oli myös kalustukseltaan ja kaikin puolin ulkoasultaan oikein kaunis.

Kenkäkaupan loppuunmyynnistä löysin kauniit nahkaiset juhlakengät. Niinpä innostuin ostamaan ne itselleni. Ne ovat oikein naiselliset. Uskoisin, että niissä on minulle juhlakenkää moneksi vuodeksi ;-)

Hetken etsittyämme löysimme keskustorin kerrostalojen takaa ja kiertelimme siellä kotvasen aikaa. Hedelmä- ja vihannespöydät notkuivat herkullisina, mutta ruokaa ei oikein jaksa ruveta kuskaamaan sieltä kotiin. Torin kirppariosastolta löysin halvan ja vaatimattoman veneen mallisen lasiastian (10 kr) ja moniväriraidallisen neulehuivin (25 kr). Edulliset ostokset!

Kotiin ostin vielä vähän naposteltavia laivalta ja siinä ostokseni taisivat ollakin.

Tosi kivaa matkaseuraa. Tällä porukalla voisi tehdä toisenkin reissun ;-)

2 kommenttia:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Moiks!

Moderni himmeli olisikin ihan kiva koriste nykykotiinkin... Ja olipas hieno kaulaliina.

Onkin mukavaa majoittua tutun residenssiin, jos riittävästi tilaa on. Sampon luona Pariisissa majailusta on oikein ihania muistoja. Joukkomajoitus, silloin kun joukkoa on paljon ja pienissä tiloissa, on tosin jotain ihan kamalaa mielestäni.

Niin ja onpas kaunis kuva tuo talokuva jutun alussa!

Saksi-Sadie kirjoitti...

Heissun!

Ravintola, jossa himmelit ovat, on Raatihuoneen torin laidalla. Sen sisustus on tosiaan hauska: perinteestä kumpuavan moderni.

Tallinnan vanhassa kaupungissa on niin paljon kauniita vanhoja taloja. Ai, niitä värejä!

Jalat olivat lauantaisen kävelyn jäljiltä aivan pökkelöinä eilen. Kävellen kuitenkin ehtii nähdä ja aistia paikasta kaikkein eniten.