keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Tägit ja graffitit Berliinissä - neulegraffitit Suomessa


Eilisessa Hesarissa (21.10.2008) kerrottiin, että pisin jäljellä oleva pätkä Berliinin muurista saa taas uudet maalaukset. Vajaa kaksikymmentä vuotta sitten muurin murruttua pätkä muuria jätettiin pystyyn muistomerkiksi ja 118 taiteilijaa maalasi siihen erilaisia kuvia. Sää ja sotkijat runtelivat muurin kuvat kymmenessä vuodessa ja ne maalattiin uudelleen. Nyt on jälleen kulunut kymmenen vuotta ja maalaukset pitää taas uusia.

Kesäisellä lomamatkalla Berliinissä kävimme katsomassa tuota muurin pätkää. Se näytti aika surkealta. Maalaukset oli ikävällä tavalla sotkettu tägein.

Ympäri kaupunkia näimme muutoin todella upeita graffiteja ja seinämaalauksia. Onneksi siis ihan kaikkea ei sotketa.

***
Luin jokin aika sitten mainiosta blogista, jossa kerrotaan neulegraffitien laittamisesta sopiviin paikkoihin (knitsea.blogspot.com). Tosi veikeä idea. Teki heti mieli varastaa tuo ajatus ja ruveta levittämään neulesanomaa.

Tänään ehdin vähän penkoa neulekorejani ja jo vain sieltä löytyy erinäisiä puolivillaisia tekeleitä: keskenjäänyt neulepaita, parittomia sukkia ja lapasia ja sukanvarsia. Saa nähdä milloin partioyksikköni iskee lähimaastoon. Ajatus kutkuttaa.

2 kommenttia:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Ääk miten suloinen ajatus tuo neulegraffiti. Mieleen tuli ensin kirjoneule, jonka kuva on graffitin näköinen, mutta menikin metikköön. Jotenkin liikuttavaa, kun julkisia, anonyymejä pikkupaikkoja (ovenkahvoja, valopylväitä...) varten räätälöidään oma vaatteensa. :)

Saksi-Sadie kirjoitti...

Ja niin siinä sitten kävi, että kutkutti sen verran paljon, että piti ryhtyä hommiin: www.sininenmeri.blogspot.com

Kunhan taas ehdin, jatkan hyökkäilyjä tuolla rintamalla.