torstai 16. lokakuuta 2008

Vuoden 2008 Annani ja Toivoni

Tänä vuonna olen tehnyt yhteensä 14 Anna ja Toivo -nukkea (www.unicef.fi/vapaaehtoistyo). Nuket tehdään pääasiassa kierrätysmateriaaleista ja myydään erilaisissa tapahtumissa. Yhden nuken hinnalla (minimi 20 €) kustannetaan yhdelle maailman kehitysmaan lapselle kuusi rokotetta, jotka pelastavat hänen elämään. Tässä katraani esittely:


Ranskalaisen Antoine-pojan esikuva on (tietenkin) Antoine de Saint Exupéryn Pikku Prinssi.Ugandalainen Clementine sai kansalaisuutensa maassa keväällä asuneen sukulaisemme mukaan.Skotlantilainen Emily on punatukkainen, niinkuin minun mielessäni muutkin skotit, puhumattakaan irlantilaisista!Tämä skotti on nimeltään Ethan ja vihreäsilmäinen, niinkuin useat punatukkaiset ovat..Nimensä E. on saanut näyttelijä, kirjailija Ethan Hawken mukaan (Tiedän. Hän ei ole skotti!).Ukrainalaisen Jelenan kasvot ovat ystäväni H:n käsialaa.Suomalaisen Leevi-Jonatanin esikuvana on lähisuvun pikkupoika.Norjalainen Lila on pohjoismaisen vaalea.Makalo on Kamerunista.Tämä tyttönukke on kreikkalainen Medeia.Nellie on Senegalista.Omara on kuubalainen ja saanut nimensä Omara Portuondon mukaan.Islantilainen Unnur sai nimensä jonkun islantilaisen romaanin mukaan (en enää muista kenen kirjoittaman, ehkä Arnaldur Indridasonin).Zarko on Serbiasta.

Näiden lisäksi olen tehnyt tunisialaisen Maryamin (josta olen kirjoittanut postauksessani 6.9.2008).

Lauantaina menen taas tekemään nukkeja ihanaisen naisporukan kanssa.

2 kommenttia:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Ihana katras! Todella hyvännäköisiä naamoja, etenkin nuo tummat naamat mutta muutkin. Vaatteetkin niin huoliteltuja. Ja eikös tosiaan olekin ihanaa taas päästä nukkeilemaan! Meillä taitavat perhepoliittiset syyt pitää session kurissa, mutta pääasia, että vähän pääsee kuitenkin vauhtiin noiden annojen ja toivojen kanssa - ja mahtavaa nähdä teitä muita nukkeilijoita myös!

Saksi-Sadie kirjoitti...

S-S!
Huomenissa nähdään - kivaa!