tiistai 14. lokakuuta 2008

Uneton T:lassa

Välillä iskee unettomuus. Ei niin, että valvoisin koko yön, mutta sen verran kuitenkin valvon, että seuraava päivä menee töissä vähän toistaitoisena.

Joskus uni ei meinaa tulla heti. Joskus saan unesta hyvin kiinni, mutta herään sitten keskellä yötä. Saatan siirtyä toiseen huoneeseen lukemaan kirjaa - ja yleensä nukahdan melko pian. Jos väsyttää niin paljon, ettei jaksa ajatella lukemista, pitää ruveta laskemaan lampaita.

Joskus lampaat ovat sukulaisiani, joskus koulukavereitani, joskus kaupunkeja, joissa olen käynyt jne. Ja aina mietin "lampaita" aakkosin. Viime yönä mietin hyviä elokuvia, joita olen nähnyt (vaikeat kirjaimet - tai jos ei tule kertakaikkiaan tule mitään mieleen, saa skipata!):

Amélie, Babel, Crying Game, Don't Come Knocking, End of Summer, Frankie & Johnny, Grand Canyon, Hiljaiset sillat, In the Mood for Love, Kolme väriä -trilogia, Lost in Translation, Meri sisälläni, Naapurini Totoro, Puhu hänelle, Rakkautta ennen aamua, Smoke, Tyttö ja helmikorvakoru, Vihreän papaijan tuoksu, Wittness...zzzz

1 kommentti:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Hyvä idea! Täytyy soveltaa tuota kohta, nimittäin peti kutsuu eikä nukuta yhtään. Näin illalla lasten sipahdettua olisi aikaa ja energiaa istua koneella ja tehdä muuta kivaa, mutta toisaalta möykätä ei sovi ja valvominen kostautuu. Voisin soveltaa tuota laventaen niin, että lampainani olisivat tupla-aakkoshenkilöt, käy kyllä vaikeaksi keksiä... Piparminttu-Pipsa, Remontti-Reiska, Saksi-Sadie... :P