keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Joulusukka ja sydämet

Sain jouluaiheisen tilauksen tyttäreltä. Ensinnäkin piti tehdä joulusukka ja toisekseen pieniä sydämiä. No, tällaiset sain aikaan:Sukan tein tänä syksynä kirpparilta ostamastani pellavableiseristä. Takki ei sittenkään ollut minulle oikean mallinen, joten se päätyi saksittavaksi. Tähän sukkaan meni vain hihat takista, joten minulla on vielä pellavaa käytettäväksi muihinkin ompeluksiin. Joulusukassa on kankaalle painettu valokuva noin 50 vuoden takaa (olen kuvassa sisarusteni ja yhden serkkuni kanssa joulunvietossa). Pitsi ja siksaknauha löytyivät käsityötarpeistoistani.

Tytär tilasi myös pieniä sydämiä ovikranssiin laitettavaksi. Tein ne (sydämen mallin nappasin Säätäjä-Sallalta saamastani sydänheijastimesta) kernipöytäliinan jäännöspaloista ja täytin vanhan tyynyn vanulla. Punainen silkkinauha löytyi laatikon pohjalta.

2 kommenttia:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Onpas kivat! Ihana kun on itse tehtyä joulutunnelmaa ja vieläpä nostalgisista aineksista. Enpä ole varma, onko kuva tuttu, mutta nuo ovat kyllä suloisia nuo lapsuudenperheenne (joulu)kuvat.

Pakko laittaa tähän jouluvinkki, josta innostuin kuultuani, en kyllä ole vielä kokeillut: kuulemma styroksille on helppo huovuttaa neulalla. Tiimarista vain siis palloja ja niihin huopaa päälle, niin tulee lämpimiä joulukuusenpalloja! :) Meinaanpa kokeilla.

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

S-S, sisarussarjastamme on olemassa yhteiskuvia tietääkseni vain juuri tuosta yhdestä joulusta, joten varmaan olet tämän kuvan nähnyt äidilläsi.

Tuntuu kummalliselta ajatella, että siitä on jo noin 50 vuotta. Hurja aika!

==

Jouluvinkkisi kuulostaa kokeilemisenarvoiselta, mutta ehkä joku toinen joulu. Meillä on tälle joululle muita koristelusuunnitelmia. Sitäpaitsi meille ei tule joulukuusta lainkaan.