lauantai 8. marraskuuta 2008

Karjalanpiirakan prototyyppi

Äitini oli ja anoppini on edelleen armoitettu karjalanpiirakoiden tekijä. Ihania, suussasulavia karjalanpiirakoita olen syönyt kymmeniä, satoja kertoja. Molempien piirakat ovat olleet todella maittavia.

Anopin kanssa olen joskus talkoilla piirakoita tehnytkin, mutta yksin en moiseen hommaan jaksaisi ruveta. En usko, että onnistuisinkaan kovin hyvin.

Katselin tänään kankaitani tyttäreni kanssa ja kuinka ollakaan, löytyi ruskeaa villakangasta ja kermanväristä kuviopintaista trikoota. Niistä tuli heti ajatus kankaisesta karjalanpiirakasta. Olen aiemmin tehnyt tyttärentyttärelle kankaisia pipareita ja tytär on tehnyt huovasta voileipiä, mutta nämä kankaat olivat kuin tehdyt piirakoita varten.

Piti siis päästä kokeilemaan. Ja tulokseksi syntyi yksi piirakka:


Ihan pellillistä näitä piirakoita en varmaankaan tahko, mutta jokunen niitä pitää tämän ainokaisen seuraksi varmasti tehdä. Pidemmältä katsottuna se näyttää ihan oikealta ;-)

4 kommenttia:

Säätäjä-Salla kirjoitti...

Moikka!

Täydestä meni! Luulin kuvan nähdessäni aidoksi. Hauska idea. Muistan nähneeni netissä joskus Niran Baibulatin, kovasti arvostamani taiteilijan ja lopputyönohjaajani, virkatut leivonnaiset, olivat joitain hänen kulttuuritaustaansa liittyviä suolaisia piirakoita. Niiden lisäksi esillä näyttelyssä olivat sekä piirakoiden reseptit että niiden virkkausohje. Harmi kun en nyt löytänyt netistä kuvaa teoksesta! Nimeäkään en muista. Jospa saisin joskus kysyttyä.

Anonyymi kirjoitti...

Upea piirakka! Mulle kävi samoin kuin Sallalle ja luulin oikeaksi piirakaksi.

Nyt joulun lähestyessä olisi hieno nähdä kankaisia joulutorttuja... :)

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

S-S ja Halpa remppa!

Nyt taas kovasti ihmettelen sitä, että mun viestit eivät näy täällä. No, tää on tätä mun sähläystäni. Kuvittelen tallentavani ja julkaisevani, mutta tekstit häipyvätkin avaruuteen.

Yritin S-S:n vinkkaamaa Baibulatinia googlata, mutta en löytänyt mitään.

Halpa remppa. Mainio idea tuo joulutorttu! Jospa kokeilisinkin Tytylle tehdä sellaisen ensi sunnuntain 4-vuotissynttäreille. Kiitos ideasta!

Saksi-Sadie/Bluesea kirjoitti...

Muuten, kangaspipareita me olemme tyttären kanssa jo tehneetkin.